KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

B hét
Napirend
2023. 11. 13-19., 12. oktatási hét
November 13-19. közötti heti rend az I. Béla Gimnáziumban
HÉTFŐ

Ma OKTV magyar irodalom

A nyertes nemzetközi ERASMUS+ pályázatunk támogatásából Frankfurtba utazott vasárnap 24 diákunk Ziegler Teréz Tanárnő és Cseriné Bogdány Bettina Tanárnő kíséretében. Egy hetet töltenek a németországi Hessen tartomány legnagyobb, Németország ötödik legnagyobb városában. Tanulóink a KGS Niederrad Gimnázium diákjaival közösen valósítják meg az "In Vielfalt geeint - Projekt zu Themen Multikulturalismus und Integration" (United in diversity - project on the topics of multiculturalismand integration" projektet. Tartalmas hetet kívánunk a csapatnak. Az itthon maradókat arra bíztatjuk, hogy legközelebb pályázzanak a belső felhívásra, azaz jelentkezzenek, hogy utazhassanak, kapcsolatokat építsenek és angolul és németül kommunikáljanak valódi helyzetekben!

Ziegler Teréz Tanárnő és Cseriné Bogdány Bettina Tanárnő óráit a héten helyettesítjük.

A mai napon Erdélyi-Fodor Mária Tanárnő emelt szintű szóbeli vizsgáztatói feladatokat lát el. Óráit helyettesítjük.

A DiabMentor szakmai továbbképzés elméleti vizsgáját teljesíti a mai napon Maros Tünde Tanárnő.

A mai napon véget értek a szóbeli emelt szintű érettségi vizsgák a gimnáziumban. Egy kis ideig nem lesznek teremcserék. 

 

KEDD

Ma OKTV Matematika

Az Implom József helyesírási verseny gimnáziumi fordulóját 13:20-tól tartjuk a Neumann teremben. A versenyre jelentkezett tanulók egy helyesírási feladatsor megoldásával és egy rövid tollbamondással mérik össze tudásukat. A helyi verseny legjobbja képviselheti majd gimnáziumunkat a felmenő rendszerű verseny megyei fordulóján, de a többi résztvevő is szerezhet szorgalmi jegyet magyar nyelv és irodalomból.  

A Kaposvári POK őszi szakmai programjai keretében  14:30-tól az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Főosztályának munkatársa online tájékoztatót tart a felsőoktatási felvételi rendszer szabályainak változásairól, a 2024. szeptemberére történő jelentkezésről. A programra a középiskolai pedagógusok, osztályfőnökök, intézményvezetők mellett várják a  végzős diákokat is. Előzetes regisztráció volt szükséges.

13:00-tól az Oktatási Hivatal Bázisintézményei tartanak szakmai tanácskozást. Mivel a mi gimnáziumunk is rendelkezik ezzel a nem gyakori kitüntető címmel, Hajós Éva igazgató tanácskozik. 

Jövőd záloga Pályaválasztási Kiállításon ( Babits Mihály Kulturális Központ, 7100 Szekszárd, Szent István tér 10. Rendezvényterem és annak előtere) intézményünk három napon át  két pavilonban mutatja be képzési kínálatát, az alábbi időtartamokban:  2023. November 14. 10.00 - 15.00 h;  2023. November 15. 10.00 - 18.00 h;  2023. November 16. 10.00 - 15.00 h. Várjuk az érdeklődő diákokat (hatodikosokat és nyolcadikosokat) és szüleiket. A gimnázium és a kollégium bemutatkozását sok diákunk és tanárunk segíti. Köszönjük előre is a kitartó, lelkes helytállást a programokon. Toborozzunk minél több  tevékeny diákot!

 

SZERDA

Ma OKTV digitális kultúra II. kategória (programozási ismeretek)

Laboratóriumunkba ezen a héten a Waldorf Általános Iskola tanulói jönnek hozzánk laborfoglalkozásra. Választott témaköreik: 1-2.óra fizika - "Mechanika és Hőtan" 8. osztályosoknak (Nagy István Tanár Úr), 3-4. óra biológia - "Élőlények más szemmel" 6. osztályosoknak (Somogyvári Orsolya Tanárnő).

Elsősegély nyújtási ismeretek a légutat veszélyeztető állapotok és anaphylaxia című továbbképzés gyakorlati részét teljesíti 12:30-17:00 között Kovács-Papp Anikó Tanárnő, Maros Tünde Tanárnő, Somogyvári Orsolya Tanárnő, Weinhardtné Lőrincz-Nagy Mónika laboráns.

Pályaválasztási Börze a Műv.  Házban. Önkéntes segítőket szívesen fogadunk, közösségi szolgálat szerzése lehetséges!

 

CSÜTÖRTÖK

Ma OKTV Biológia

A mai naptól változik az órarend. Az új órarend megtalálható papír alapon a hirdetőn, valamint a KRÉTÁ-ban. Az órarend módosulása az ISK választásotokat befolyásolhatja. Órarend ütközést jelezzétek testnevelő tanárotoknak, aki új csoportba sorol be titeket.

Arany Dániel Matematikaverseny iskolai fordulója 14:00-18:00 között az A/30-as teremben.

A 10. évfolyamosok szóljanak a szüleiknek, hogy a napokban át kell venniük a regisztráció eredményeképpen megérkező vadonatúj, értékes laptopokat. A részleteket a KRÉTÁban küldjük meg. 

17 órától a Neumann teremben  a gimnáziumi képzés iránt  érdeklődőknek tartunk tájékoztatót, majd bemutatókat. 17 órától várjuk a 9. évfolyamra jelentkező nyolcadikosokat és szüleiket, 18 órától pedig az új, induló  hatosztályos  képzés iránt érdeklődő hatodikosokat és szüleiket. 

PÉNTEK

2023. 11.17-én  iskolaorvosi szűrővizsgálat lesz a 10. C osztálynak.  A tanulók a Szent István tér 18. szám alatti rendelőbe érkezzenek 8.00 órára. Felügyelő nevelő: Mehicic Anikó

SZOMBAT

Hazaérkeznek a frankfurti utazók. A kollégium nyitott kapukkal várja a kirándulás résztvevőit. 

KÖVETKEZŐ HETI ELŐZETES

November 20-án lesznek a középszintű szóbeli érettségi vizsgák a gimnáziumban. 7: 30-ra kell jönnie minden vizsgázónak, hogy a beosztást megismerhesse. 

November 21-én és 22-én nyílt nap lesz a gimnáziumban. Várjuk szeretettel a képzéseink iránt érdeklődőket (diákokat, szüleiket) reggel 8 órára. 

Meghívjuk  a gimnáziumi tanulók szüleit e két napon a 4. órára (10:30-kor kezdődik), hogy ők is pillantsanak be gyermekeik iskolai mindennapjaiba, keressék fel óráikat!

November 23-án rendezzük meg a Tolna Vármegyei Történelem Versenyt általános iskolásoknak. A versenyre 7 intézményből 8 csapatot várunk. Nagyon örülünk a szép számú jelentkezésnek.

A múlt héten lezajlottak a futsal diákolimpia megyei selejtező mérkőzései. Csapatunk 4/4 meccsét megnyerte, így a megyei döntőbe jutott, amit két hét múlva november 21-én rendeznek szintén Szekszárdon. Előrelépés, hiszen tavaly a fiúkkal erre nem jutottunk be. Csapattagok: Pintér Soma (9.A) Ignácz Bálint (11.A) László Márk (11.A) Mester Gergő (11.A) Máté Csaba (11.B) Bús Márton (12.A) Marosi Róbert (12.A) Bakodi Előd (12.A)  Gratulálunk az ifjú győzteseknek és felkészítőjüknek, Müller Márk Tanár Úrnak!

Kosárlabda csapatunk Dombóváron a Diákolimpia megyei döntőben 4. helyezést ért el. A fiúk ügyesen helyt álltak. A csapat tagjai: Bíró Botond 9. A, Mester Gergő 11. A, Dávid Marcell 11. A, Krémer Péter 12. A, Marosi Róbert 12. A, Orbán Norton 12. B, Ambrus Csanád 12. C, Arató Gergő 12. C, Monigl Bence 12. C, Szemes Márk 9. B. Felkészítő tanáruk: Takács Mária Gabriella Tanárnő! Gratulálunk a csapatnak és a Tanárnőnek.

A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium két tanítási nyelvű gimnáziumok számára megrendezett országos angol nyelvi KI MIT TUD? versenyén november 6-7-én, melyre meghívást kaptunk,  3 kategóriában indultak gimnáziumunk diákjai:
Végh Nikoletta, 11.C - festmény és kiselőadás
Gyarmati Jázmin, 11.B - vers
Last Week: Andócsi Balázs 11. A, Pesti Dávid Zoltán 10. C, Katona Éva Kinga 11. C, Tóth Ákos Gábor 10. C, Gyarmati Jázmin 11. B és Jobban Jázmin Zorka 9. B - ének és kamarazenekar 
Gyarmati Jázmin, 11. B osztályos tanuló országos 3. helyezést ért el, a Last Week produkciója országos 2. helyen végzett.
Felkészítő tanárok: Biró Péter Imréné Tanárnő, Erdélyi-Fodor Mária Tanárnő és Nemes András Tanár Úr.
Tanulóink nem két tannyelvű tagozatosként helyt álltak a két tanítási nyelvű gimnazisták versenyen, s két dobogós helyet értek el.
Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáraiknak a kiváló eredményhez.
Az előadásokat a következő linkeken tekinthetitek meg:
Végh Nikoletta (felkészítő tanára: Erdélyi-Fodor Mária Tanárnő): https://drive.google.com/file/d/1WQbtvarI8aKPd0JU-zBnATgo96gfp58d/view
Last Week (felkészítő tanár: Biró Péter Imréné Tanárnő, Erdélyi-Fodor Mária Tanárnő, Nemes András Tanár Úr): https://drive.google.com/file/d/1G9FN0iGlptFq6MjmFDxOm84QHPDNgVYp/view
Gyarmati Jázmin (felkészítő tanára: Biró Péter Imréné Tanárnő): https://drive.google.com/file/d/1rbQBfiQ8KFD315NzFggmpCDHGDSzoqLV/view?usp=drive_link
 
Az október 26-án megírt TELC B2 próbanyelvvizsga eredménye megérkezett. Szaktanároktól kapnak visszajelzést azok a tanulók, akik részt vettek a megmérettetésen. A legaláb 40%-ot elérő tanulók vehetnek részt a próbanyelvvizsga szóbeli részén, melynek időpontja november 21.
 
Barocsai Zoltán Tanár Úr november 10-én Budapesten a "Jövő Zöld Generációjáért 2023" díjban részesült. A 156 díjazottból a 3. helyen végzett. Gratulálunk az elismerő címhez és további sikeres munkát kívánunk.
 
 
© 2024 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 434284