KollégiumÁltalános IskolaNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

B hét
Napirend
2023. 05. 29 - 06. 04., 40. oktatási hét
Május 29 -június 4. közötti heti rend az I. Béla Gimnáziumban
KEDD

Kérjük, hogy aki még nem töltötte ki a digitális országos méréshez kapcsolódó Háttérkérdőívet, pótolja ezen a héten. A kérdőív elérhető minden nap 8:00-22.00 között a https://kerdoiv.tehetsegkapu.hu/ oldalon. A háttérkérdőív kitöltéséhez szükséges adatokat papír alapon minden tanulónak kiosztottuk. Aki nem találja a háttérkérdőív kártyáját, az osztályfőnökétől tudja elkérni.

Bakos András Tanár Úr óráit a héten helyettesítéssel oldjuk meg.

PÉNTEK

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából iskolai megemlékezést tartunk, a 4. óra utolsó 10 percében az iskolarádión keresztül. A műsort a 9. B osztály összeállításában hallgathatjuk meg, az elektronikus hirdetőre a 10. C osztály készíti el a prezentációját. 

A városi ünnepség 2023. június 4-én lesz, 9 órakor kezdődik a Béla király téren. Közösségi szolgálatot teljesítenek a részt vevő diákok. Gimnáziumunk koszorút fog elhelyezni az Országzászlónál, a részt vevő tanár és diák képviselőkkel közösen.  

Művészet a természetben - diákalkotók Landart alkotásai címmel kiállítás nyílik a Zsibongóban. A kiállítás megnyitó 11.25-kor lesz. Kérjük, tekintsétek meg diáktársaitok alkotásait.

 

KÖVETKEZŐ HETI ELŐZETES

Június 7-én 17.00 órától a leendő 9. évfolyamos diákok és szüleik számára tartjuk az I. összevont szülői értekezletet a Neumann teremben. 15.00 órától nyelvi szintfelmérésen vesznek részt a diákok.

Június 6-án, kedden kis-érettségi pótlás a 10. évfolyamon.

2023.05.24-én a DBU-ban  Minifesztivál

Kétszer is telt ház előtt léptek fel a szekszárdi diákszínjátszók

Három diáktársulat lépett a világot jelentő deszkákra a DBU-ban. A minifesztivál nagy érdeklődés mellett zajlott. Különös helyzetek, hagyományok és érzelmek jellemezték a darabokat.

Három csapat, a Junge DBU, a Szekszárdi Garay János Gimnáziumból érkező GJG Színpad és a I. Béla Gimnázium társulata lépett a világot jelentő deszkákra. Méghozzá olyan jelentős érdeklődés mellett, hogy a két középiskola megismételte előadását, másodjára is telt ház előtt. 

A leghosszabb, mintegy harmincöt perces darabot az I. Béla Gimnázium társulata mondhatta magáénak. A Szerelem című összeállításban zömében klasszikus költők – mások mellett Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós – versei, versrészletei hangzottak el, de mellettük a nagy közkedveltségnek örvendő, szekszárdi születésű kortárs tehetség, Sohonyai Attila három műve is szerepelt a kínálatban. A színmű különlegességét többek között az jelentette, hogy egymást váltotta benne vers, illetve az amúgy is lírai hangulatra még jobban ráerősítő dalok, zenék, utóbbi Nemes András pedagógus értő felkészítését dicséri. 

A csapat kifejezetten szép, a fiatalokat is mélyen megérintő produkciójával nagy sikert aratott. Bíztak benne, hogy a Szerelem a Pécsett hétvégén megnyílt, kétnapos Dél-Dunántúl régió Regionális Diákszínjátszó Találkozón is kivívhatja ugyanezt az elismerést. A várakozás nem volt alaptalan: a pécsi találkozón az I. Béla Gimnázium diákszínjátszó társulata bronz minősítést kapott, valamint különdíjban is részesült a komplex versszínházi munka, rendezés elismeréseképpen. 

Gratulálunk a csapatnak és felkészítő tanáraiknak Csizmazia Ferencné Tanárnő és Nemes András Tanár úr a színvonalas munkájához és az eredményhez. Az I. Béla diákszínpad tagjai: Szìnjàtszók: Bettini Lorenzo, Bogdán Dániel, Bosnyák Petra, Dávid Marcell, Dús Lilla, Gerőfi Vanda, Gyarmati Jázmin, Hagymási Orsolya Réka, Kotroczó Norbert Pál, Kovács Eszter, Pesti Sára, Szabó Eliza, Szabó Sára, Taksonyi Péter, Vincsákovics Dániel 

Zenészek: ének: Horváth Réka Anna és Gyarmati Jázmin Tambura és zongora: Andócsi Balázs, Gitár: Tóth Ákos Gábor, Basszus gitár: Kasza Márk, Zongora: Nemes András Tanár Úr

A Szekszárdi Pünkösdi Fesztivál részeként Bogár István emlékére rendezték pénteken a „Cinegemadár” Tolna Megyei Népdaléneklési és Népzenei Verseny döntőjét a Babits Mihály Kulturális Központban. Gimnáziumunk

Kadarka Venyigék csoportja arany minősítést és ARANYPÁVA kvótát érdemelt a neves zsűritől, Nemes András Tanár úr sikeres versenyfelkészítő munkájáért ARANYPÁVA díjban részesült. Gratulálunk a csapatnak, melynek tagjai: 9. A  osztály Kasza Márk Gábor, 9. C osztály: Tóth Ákos Gábor, 10. A osztály: Andócsi Balázs, Taksonyi Péter, 12. A osztály Horváth Réka Anna

A Győrben megrendezett Atlétika V. és VI. kcs. egyéni és váltófutó pályabajnokság országos döntőjében 3000m síkfutás versenyszámban Gyányi Zsombor Buda II. helyezést, Plessz Gábor X. helyezést értek el. Mindketten a 10. A osztály tanulói. Szilágyi Tamás, 11. A osztályos tanuló is becsülettel helytállt a versenyen. Gratulálunk versenyzőinknek és felkészítő tanáraiknak.

 

 

 

 

 

© 2023 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 162251