KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

A hét
Napirend
3. hét (2023.09.11-2023.09.17.)
HÉTFŐ

Érettségi jelentkezési határidő az október-novemberi vizsgaidőszakra.

„Laudetur rex noster!” megemlékezés  I. Béla szept. 11-ei haláláról  az udvaron, az emléktáblánál a 6. órában

A krónikák tanúsága 1063. szeptember 11-én hunyt el I. Béla, a Szekszárdon monostort építtető Árpád-házi király, akinek a nevét 1993-ban, 30 évvel ezelőtt vette fel az I. Béla Gimnázium. Az uralkodó élettörténetének, emberi alakjának felidézésével tisztelegtek emléke előtt a gimnázium legfiatalabb diákjai és tanáraik. 

Még ezen a héten (szept. 15-ig)  jelentkezési lappal be lehet nevezni az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyekre, a 11-12. évfolyamosoknak. Érdemes kipróbálni az OKTV-n a  vizsgahelyzetet.  A jelentkezést a tanulók tanárai koordinálják.

KEDD

Módosul az órarend. A KRÉTA feltöltése folyamatban. Az órarendi hirdetőn láthatjátok az érvényes órarendet.

SZERDA

Ezen a napon a 6. órában a DÖK tanácskozik, várjuk a DÖK tagokat az A/12-es teremben. Téma: az intézményi munkaterv, diáknap, tanév helyi rendje, érettségi vizsgák. 

Szülői értekezlet minden évfolyamnak17.00 órától.

A 9. évfolyam szülei számára igazgató tájékoztatóval kezdünk a Neumann teremben, ezt követően folytatódik számukra az osztálytermekben a szülői értekezlet osztályfőnökeikkel.
10-11-12. évfolyamon már 17.00 órától az osztálytermekben várjuk a kedves szülőket!

18.00 órától minden osztály SZMK-s képviselőjét az A/12-es teremben várjuk megbeszélésre.Ugyanekkor, ugyanott  tanácskozik az Iskolaszék és az Intézményi Tanács is. A téma: az intézményi munkaterv véleményezése és az őszi érettségi vizsgák szervezésének véleményezése. 

PÉNTEK

Az OKTV jelentkezési határidő utolsó napja

Iskolaorvosi szűrővizsgálat a 12. A osztálynak.  A tanulók a Szent István tér 18. szám alatti rendelőbe érkezzenek 8.00 órára. Felügyelő nevelő: Mehicic Anikó
A vizsgálat kb. 12.00 óráig tart, azt követően a tanórákra vissza kell jönni a gimnáziumba.

 

 

SZOMBAT

Szüreti felvonulás 2023.09.16-án 15.00 órától. Fontos, hogy gimnáziumunkat minél többen képviseljük. Gyertek el, ha tehetitek(osztályonként a tanulók 60%-át elvárjuk).  A programon való részvételért 8 óra közösségi szolgálatot tudunk elszámolni, az előző napi előkészületekkel együtt. 

Gyülekező a Béla téren, a Bartina ABC előtt 15.00 órakor. Mindenki az I. Béla Gimnázium logójával ellátott polóban és farmerben jöjjön. Lufik, illetve táblák és madárijesztők kíséretében vonulunk, a talpalávalóról pedig gimnáziumunk tamburazenekara gondoskodik. Ne feledjétek a bélás indulót sem gyakorolni!

KÖVETKEZŐ HETI ELŐZETES

Indulnak a tanórán kívüli foglalkozások; bemeneti mérések lesznek a 9. évfolyamon (matematika,  9/Ny angol), mérés helyesírásból az összes évfolyamon.

© 2024 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 434338