KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

A hét
Napirend
2023. 06. 05 - 12., 41. oktatási hét
Június 5 - 11. közötti heti rend az I. Béla Gimnáziumban
HÉTFŐ

Egyéni munkarendes tanuló osztályozó vizsgát tesz ezen a héten valamennyi tantárgyból az év végi osztályzatok megszerzéséhez.

KEDD

10. évfolyamos kisérettségi pótnapja 8:10 h- tól az A/24-es teremben. Azok a tanulók, akik nem vettek részt az anyanyelvi/történelem mérésen, pótolniuk kell.

SZERDA

Megkezdődnek az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák (szerdától a következő szerdáig tartanak). A vizsgák szervezését az igazgató koordinálja. Az első emeleti 16-17-18-19-es és a második emeleti termek egy része vizsgateremmé válik, ezért teremcserékkel tudjuk megszervezni az órákat. Helyettesítések várhatók a vizsgáztatói feladatok ellátása miatt. Megértést és csendességet kérünk a nem vizsgázó tanulóktól. 

Emelt szintű érettségi vizsgáztatói feladatot végez Cselinácz Mónika Tanárnő, Barocsai Zoltán Tanár Úr, Péter Miklós Tanár Úr, Sziegl Ernő Tanár Úr, Tóth Bence Tanár Úr, óráik helyettesítettek lesznek.  

Június 7-én 17.00 órától a leendő 9. évfolyamos diákok és szüleik számára tartjuk az első összevont szülői értekezletet a Neumann teremben. 15.00 órától nyelvi szintfelmérésen vesznek részt a diákok.

Június 7-én 15 órától az érettségi vizsgabizottságok tanácskoznak.  

A környezetvédelmi világnap és az óceánok hete alkalmából intézményünk ÖKO-csoportja  az Illyés Gyula Megyei Könyvtárral közösen szervez a 9. előkészítő évfolyamnak egy könyvtáron belüli vetélkedőt. A 9/AJKP osztály ezen a napon, a 9/NY osztály pedig csütörtökön vesznek részt a rendhagyó órákon, a  megyei könyvtárban. 

18:00-tól a 94. Ünnepi könyvhét keretében az Illyés Gyula Megyei Könyvtárban mutatják be gimnáziumunk néhai magyartanárának, Kis Pál Istvánnak  A szekszárdi című posztumusz könyvét. A szerző feleségével Gacsályi József beszélget. A programban közreműködnek: Orbán György,  zene:  Komjáthi-ak. Meghívott borász vendégek: Dúzsi Tamás és Vida Péter

CSÜTÖRTÖK

Emelt szintű érettségi vizsgáztatói feladatot végez Dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnő, Cselinácz Mónika Tanárnő, Simó Boglárka Tanárnő, Ziegler Teréz Tanárnő,  Farkas Szabolcs Tanár Úr, óráik helyettesítettek lesznek. Hajós Éva igazgató tankerületi értekezleten vesz részt. 

PÉNTEK

A Tolna Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ munkatársai a 10. A osztály tanulói számára tart bemutató foglalkozást az 1. és a 4. órában az A/18-as teremben. Téma: Civil Közösségek Tolna Vármegyében

Emelt szintű érettségi vizsgáztatói feladatot végez Dr. Mikóné Csősz Judit, Simó Boglárka tanárnő, óráik helyettesítettek lesznek. 

17:00-tól  az Illyés Gyula Megyei Könyvtárban mutatják be Erdélyi Z. János Kinek a bőre? című kötetét. Az alkotóval beszélgetnek, a könyv bemutatásában közreműködnek: dr. Mikóné Csősz Judit, Cselinácz Mónika és Erdélyi-Fodor Mária tanárnők. 

A kollégiumban nagyszabású országos sportrendezvény kezdődik, ez a KOLIMPIA ! Tíz  Arany János Programban részt vevő kollégium  diákjai mérik össze erejüket és ügyességüket a péntektől vasárnap délutánig tartó rendezvényen. A kollégium teltházas programjain  160-an vesznek részt. 

SZOMBAT

Emelt szintű érettségi vizsgáztatói feladatot végez Erdélyi-Fodor Mária Tanárnő, Cselinácz Mónika Tanárnő.  

A gimnáziumban ezen a napon is emelt szintű érettségi szóbeli vizsgák zajlanak.

KÖVETKEZŐ HETI ELŐZETES

Osztálykirándulás: 2023.06.13-14.

A tanév során használt és a továbbiakban papír alapon nélkülözhető tankönyveket a könyvtárban az alábbi időpontokban lehet és kell  visszaadni: 2023. 06. 12. hétfő 9-15 óra;  2023. 06. 15. csütörtök 8-13 óra;  2023. 06. 16. péntek 8-12 óra

 

Az  I. Béla Gimnázium lány  focicsapata az Országos Diákolimpiai országos 3. helyezése alapján  meghívást kapott  a 2023. október 08-17. között Szerbiában, Belgrádban megrendezésre kerülő ISF Futsal Iskolai Világbajnokságra. Az UFC Szekszárd  elnökével  valamint a fenntartó tankerület vezetőjével való egyeztetést követően örömmel fogadta el a gimnázium a Magyar Diáksport Szövetség felkérését. Az utazás költségeit lesz szükséges előteremteni, az ott tartózkodást a sportszövetség finanszírozza. Várjuk az ötleteket, szponzorációt az utazás megoldására!

Vegyél részt az ERASMUS+ programunkban!  Pályázati támogatást nyertünk, melyből 24 diákunk 2 tanárunkkal együtt ősszel Németországban tölthet egy hetet.A tanulók a projektfeladatok során angolul, a feladatok között a szabadidős tevékenységek során pedig német nyelven fognak kommunikálni. A program tanulóink számára ingyenes, a projekt költségeit az Erasmus+ pályázati támogatásból finanszírozzuk! Kérj nyelvtanárodtól jelentkezési lapot, hogy bekerülhess a programba!

© 2024 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 434323