KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

A hét
Napirend
2022. április 25-május 1.
HÉTFŐ
10. B, 10. C és tavalyi 9/AJKP évfolyamos tanulóink a B/3 és B/7-es teremben az Országos kompetenciamérésen vesznek részt (természettudomány). A mérésben érintett tanulóknak a 4. tanórában testnevelés tanórájuk lesz Molnár Attila Tanár úrral. A 2 részből álló méréssel és a testnevelés órával teljesítitek a mérés napjára vonatkozó követelményeket, így további tanórán már nem kell részt vennetek. Az 1-3. órában a B/3 és B/7 termek foglaltsága miatt teremcsere lesz. 13:30-tól osztályozó vizsga írásbeli része a B/7-es teremben az előrehozott érettségire jelentkezők számára.
KEDD
10. A és tavalyi 9/Ny évfolyamos tanulóink a B/3 és B/7-es teremben az Országos kompetenciamérésen vesznek részt (természettudomány). A mérésben érintett tanulóknak a 4. tanórában testnevelés tanórájuk lesz Müller Márk Tanár Úrral. A 2 részből álló méréssel és a testnevelés órával teljesítitek a mérés napjára vonatkozó követelményeket, így további tanórán már nem kell részt vennetek. Az 1-3. órában a B/3 és B/7 termek foglaltsága miatt teremcsere lesz. 14:15-től osztályozó vizsga szóbeli része a B/7, B/14, B/15 és B/19-es termekben. A beosztás a fekete tanulói hirdetőn látható.
SZERDA
8:00 – 9:00 Kis-érettségi idegen nyelvből a 11. évfolyamosok számára az A/40, A/41 és A/42-es termekben. Teremcsere várható. A vizsga idején a folyosón a II. emeleten fokozott csendet kérünk. A laboratóriumban ezen a napon az általános iskolánk (Szedres) tanulói vendégeskednek, környezetvédelem és kémiai kísérletek a tematika. Érettségizők tájékoztatója a 6. órában – az írásbeli és szóbeli vizsgák menete, forgatókönyve A tájékoztató helye: Neumann terem 14:40 A végzősök eddig az időpontig megérkeznek a Béla térre, I. Béla szobrához. 14:45 A végzősök koszorút helyeznek el I. Béla szobránál, hírül adják a városnak, hogy elballagnak! 15:00 A végzősök a Vármegyeházán megkoszorúzzák I. Béla feltételezett sírját. 15:50-re visszatérve a gimnáziumba emlékszalagot helyeznek el a főbejáratnál az OKOS kocka mellett lévő emléktáblán. János áldás 16:00 Végzösök búcsúztató műsort és szerenádot adnak Tanáraiknak 16:20 Végzős Party a B épület vadszőlős- udvarában. A végzősöknek a mai napon a 8. órája elmarad. A szaktanárok a mai napon a végzősök év végi osztályzatát lezárják.
CSÜTÖRTÖK
8:00 –tól Országos kompetenciamérés pótnapja a kollégium földszinti informatikai termében szövegértésből és matematikából azon tanulóknak, akik nem vettek részt a múlt heti mérésen Helikoni Ünnepségeken való részvétel, vagy betegség miatt. 5. óra ballagási főpróba (a végzősök és a műsorban közreműködő 11. évfolyamosok számára)
PÉNTEK
- 8:00 és 9:15 között a végzős osztályok osztályozóértekezlete a nevelőtestület számára. - 3-5. óra órarend szerinti tanítás - A végzősök számára az utolsó tanítási nap, Zöld nap Alsóbb évfolyamok óráira csak tanári engedéllyel lehet belépni a zöldnapozóknak! - 6. órától díszítés, ülőhelyek előkészítése az előzetes beosztás szerint - 16.10–16.25 Ballagók utolsó osztályfőnöki órája, majd megkezdődik az ünnepség - 16.30 Ballagási ünnepség a sportpályán
KÖVETKEZŐ HETI ELŐZETES
Május 2. Érettségi vizsga magyar nyelv és irodalomból Országos kompetenciamérés pótnapja szövegértés és matematikából azoknak a diákoknak, akik az eddigi mérésekről hiányoztak. Május 3. Érettségi vizsga matematikából Országos kompetenciamérés pótnapja természettudományból azoknak a diákoknak, akik az eddigi mérésekről hiányoztak. Május 4. Érettségi vizsga történelemből Az alsóbb éves diákoknak a 9/AJKP kivételével május 2-4. tanítási szünet. A 9/AJKP tanulók a kollégiumban projektprogramon vesznek részt „bennmaradós hétvégék” tömbösített megszervezésével. Május 5. Érettségi vizsga angol nyelvből a végzősöknek és az előrehozott érettségire jelentkezők számára 14:00-tól tanítás az alsóbb évfolyamon. Menza a kollégium felől megközelítendő. Az épületbe 13:55-kor lehet majd bejönni. Május 6. Érettségi vizsga német nyelvből a végzősöknek és az előrehozott érettségire jelentkezők számára

SIKEREK
 
"Cinegemadár" Tolna Megyei Népzenei Verseny

Gimnáziumunk Tambura zenekara- arany minősítést,
Horváth Réka Anna ezüst minősítést,
a Szedresi Általános Iskola citera zenekara bronz minősítést és
Árvay Lilla egyéni citerajátékáért bronz minősítést érdemelt a zsűritől.

Felkészítő tanár: Nemes András Tanár Úr

A Pannon Egyetem által 2022. 04. 22-23. között szervezett
Hlavay Műszaki és Környezettudományi Diákkonferencián
Analitika szekcióban

Herceg Olivér 12.B osztályos tanulónk II. helyezésben részesült Talajerózió a Szekszárdi-dombságon című kutató munkájával. Felkészítő tanára: Barocsai Zoltán Tanár Úr

Barocsai Zoltán Tanár Úr 2022. április 25-én BONIS BONA – A Nemzet Tehetségeiért kitüntetésben részesült.

Győrben április 21-24. között zajlott a Szép Magyar Beszéd Verseny Kárpát-medencei döntője.

Az országos döntőt 56. alkalommal rendezte meg a Kazinczy-díj Alapítvány, amelyen gimnáziumunkat
Sebestyén Adrienn 11. A osztályos tanuló képviselte, kiemelkedő teljesítményét az Anyanyelvápolók Szövetsége elismerő oklevéllel és különdíjjal értékelte.

Felkészítő tanára: Csizmazia Ferencné Tanárnő

Keszthelyen a Helikon 2022 országos művészeti fesztiválról szép sikerekkel tértek haza diákjaink,
Horváth Réka (11. A )-Népdal szólóének kategória: Ezüst minősítés,
Tambura zenekar- Népzene kategória: Arany minősítés,
B/18 zeneműhely- Könnyűzene kategória: Ezüst minősítés,

B/18 zeneműmely:

Horváth Réka Anna (11. A), Csótár Noémi (12. C),  Durgonics Dávid (12. A) (ének)

Berta Attila (12. A) (szólógitár, tamburakontra)

Andócsi Balázs (9. A) (prímtambura)

Franek Dominik (ritmusgitár, baszprímtambura)

Kovács Dávid (12.A) (basszusgitár, nagybőgő)

Barkóczi Zsolt  (10. A)(cajon)

Schöck Huba Zétény (11. A) (zongora).

Felkészítő tanár: Nemes András Tanár Úr.

Schöck Huba Zétény 11. A osztályos tanuló versmondás kategóriában is ezüst minősítést szerzett.
Felkészítő tanár: Csizmazia Ferencné Tanárnő

Gratulálunk a szép eredményekhez.

© 2024 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 434498