KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

A hét
Napirend
2023. 02. 27 - 2023. 03. 05.; 27. oktatási hét
Február 27 - március 5. közötti heti rend az I. Béla Gimnáziumban
HÉTFŐ

Tóth Bence Tanár Úr óráit a ami napon helyettesítéssel oldjuk meg. Kovács-Töpfner Nikolett Tanárnő már nem fog tanítani intézményünkben.

A mai napon megtartottuk a Szép magyar beszéd verseny középfokú iskolásoknak a megyei fordulójába delegáló háziversenyünket. A 8 főt számláló jelentkezők sorából Bosnyák Petra, Pesti Sára 10. C és Dávid Marcell 10. A osztályos tanulók lettek a dobogósok, közülük ketten képviselik gimnáziumunkat csütörtökön a Bonyhádon szervezett megyei versenyen.

 

 

 

KEDD

Járai Ibolya Tanárnő óráit a mai napon helyettesítéssel oldjuk meg.

 

Ezen a napon a 9. A és a 9/AJKP osztályokból a 16. életévüket betöltött tanulók  mennek iskolaorvosi szűrővizsgálatra 8:00 órára. 3/4 8-ra érkezzenek a tanulók a rendelőbe. Helyszín: Szekszárd, Ybl. utca 1.
Dr. Gujás Erika iskolaorvos és Steib Ilona védőnő végzi a szűrést. A vizsgálat alatt maszk használata kötelező. Felügyelő nevelő: 8-12.00 óráig Mehicic Anikó iskola védőnő.

9:00 -tól a Tanulj, játszva! Program keretében Somogyvári Orsolya Tanárnő és Nagy István Tanár Úr ez alkalommal a Rádió Antritt stúdiójába látogat, ahol interjút adnak a laboratóriumban folyó általános iskolásoknak tartott tehetséggondozó foglalkozásról, az eddig szerzett tapasztalatokról, élményekről, a laborfoglalkozások hasznosságáról, mely a Nemzeti Tehetség Programban elnyert sikeres pályázat keretében valósul meg.

 

SZERDA

Laboratóriumunkba a Waldorf Általános Iskola tanulói jönnek hozzánk foglalkozásra. Biológiából "Életfolyamatok" témakörben végeznek kísérleteket és megfigyeléseket Somogyvári Orsolya Tanárnő vezetésével. Az 1-2. órában a 7. osztályosok, a 3-4. órában a 8. osztályosok vesznek részt a foglalkozáson.

11:00-tól az Amerikai Nagykövetség oktatási központja  diákjainknak játékos foglalkozást, előadást tartanak angol nyelven. Az A/18-as teremben az "Álhírek játéka" lesz. A játékhoz okostelefonra van szüksége a résztvevő diákoknak. Az A/17-es teremben a Civil Affairs Team (CAT) tagjai tartanak előadást munkájukról, miben különbözik egy CAT csapat munkája az "átlagos" katonai munkáról, miért fontos a NATO. Az előadás után kérdezhetnek diákjaink.

 

CSÜTÖRTÖK

7:45-től Próbaérettségi idegen nyelvből angol nyelv középszint az A/40-es és A/42-es termekben, angol nyelv emelt szint az A/41-es teremben, német nyelv középszint az A/39-es teremben, német nyelv emelt szint az A/12-es teremben. Közép szinten a mérést követően tanítás az órarendi 5. tanási órától, emelt szinten a mérést követően tanítás az órarendi  6. tanítási órától. Teremcserék lesznek a próbaérettségi miatt. Részletek a fekete hirdetőtáblán.

Biró Péter Imréné Tanárnő óráin helyettesítés lesz.

PÉNTEK

Biró Péter Imréné Tanárnő óráin helyettesítés lesz.

KÖVETKEZŐ HETI ELŐZETES

Március 7-én, kedden a 9. A osztály a 2. tanítási órát követően, a 11. A osztály az 1. tanítási óra után különbusszal a paksi Atomenergetikai Múzeumába utazhat, s részt vehet a múzeum 11. születésnapi rendezvényén, továbbá foglakoznak magyar származású tudósokkal, akik az atomenergetikához is több szállal kapcsolódnak, ezek között Neumann János is szerepel. Foglalkoznak kicsit játékelmélettel, és mivel Neumann szeretett pókerezni, egy kis minikaszinóban ki is lehet próbálni az elméletet. Megmutatják emellett a kiállítás azon számítástechnika-történeti eszközeit, amiket az atomerőmű különböző területein, az oktatásban, mérésekben és irányításban használtak.

Március 7-én gimnáziumunkat 8 fős csoport képviseli a Bátaszéken megrendezésre kerülő Géza-napi versmondó versenyen.

Március 9-én, csütörtökön Próbaérettségi választott tantárgyakól

A XII. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyen induló  Dundics Daniella és Kun Réka 12.C osztályos tanulókból álló csapat  a 2023. március 31-április 1. között Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszéke által megrendezésre kerülő középdöntőbe jutott. Felkészítő tanáruk: Barocsai Zoltán Tanár Úr. Gratulálunk a szép eredményhez és további sikeres versenyzést kívánunk.

A barcsi Országos Angol Nyelvi Verseny 1. fordulójában gimnáziumunkból öt tanuló vett részt. Az első fordulóban gimnáziumunkban az 1. kategóriában Illés Zsolt, 9. C osztályos tanuló, a 2. kategóriában Loboda Fanni, 10. B osztályos tanuló szerepelt a legeredményesebben. Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanároknak.

 

© 2024 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 434299