KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

B hét
Napirend
2023. 02. 06 - 02. 12., 24. oktatási hét
Február 06-12. közötti heti rend az I. Béla Gimnáziumban
HÉTFŐ

Bogdány Bettina Tanárnő, Kovács-Töpfner Nikolett  Tanárnő óráit a mai napon helyettesítjük.

KEDD

Bogdány Bettina Tanárnő, Kovács-Töpfner Nikolett  Tanárnő, Sziegl Ernő Tanár Úr óráit a mai napon helyettesítjük. A könyvtár nem lesz nyitva, mivel Fazekas Mária könyvtáros tanárnő is hiányzik ezen a napon. 

15 órától Szekszárd Büszkesége díjátadó ünnepségen vesz részt Herceg Olivér (előző tanévben érettségizett tanulónk) és Andócsi Balázs tanulónk, valamint Barocsai Zoltán Tanár Úr és az igazgató. 

SZERDA

Laboratóriumunkba a Dunaszentgyörgyi Csapó Vilmos Általános Iskola tanulói jönnek hozzánk laborfoglalkozásra. Az 1-2. órában "Mérjük meg a világot Nagy István Tanár Úr vezetésével, 3-4. órában "Élőlények más szemmel" témakörben Somogyvári Orsolya tanárnővel végeznek kísérleteket, megfigyeléseket.

A "Fedezzük fel együtt Gemencet" szakkör keretében bemutató madárgyűrűzést tartunk a gimnázium udvarán. Prohászka Viola és Hága Krisztián, volt Bélás diák lesz a gyűrűző.

15:00- tól várjuk az általános iskolai tanulókat a gimnázium laboratóriumába a "Tanulj játszva!" szakkör foglalkozására.

CSÜTÖRTÖK

Diákközgyűlés a Neumann teremben. 

4. órában: 11. A, 11. C, 12. A, 12. B, 12. C osztályok

5. órában: 9. A, 9. B, 9. C, 9/Ny-9/AJKP osztályok

6. órában: 10. A, 10. B, 10. C, 11. B osztályok

Kérem az órát tartó pedagógusokat, hogy  az osztályokkal (csoportok esetén a párhuzamosan futó órák tanárait kérjük egyezzenek meg, ki kíséri a tanulókat) fáradjanak a Neumann terembe.

A mai napon kerül megrendezésre az egri Eszterházy Károly Egyetem által a "TDK-tehetsegútlevél a felsőoktatásba" címet viselő tudományos konferencia, melyre az alábbi diákok neveztek:
Kun Réka - Dundics Daniella (12. C): Vulkani formák bemutatása kísérletekkel (rövidfilm)
Pakulár Petra - Dús Lilla (9. A): A Szekszárdi-dombság (rövidfilm)
Borkó Márk (11.A): A Duna (fotósorozat)
Felkészítő tanáruk: Barocsai Zoltán Tanár Úr. Sikeres szereplést kívánunk.

 

 

PÉNTEK

Az Oktatási Hivatal felé az "Iskolai lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók"-ra vonatkozó adatszolgáltatás határideje

Február 10-én a 10. C osztály megy iskolaorvosi szűrővizsgálatra 8. 00 órára. Helyszín: Szekszárd, Ybl. utca 1.
Dr. Gujás Erika iskolaorvos és Steib Ilona védőnő végzi a szűrést. A vizsgálat alatt maszk használata kötelező. Felügyelő nevelő: 8-12.00 óráig Mehicic Anikó iskola védőnő. 12 órakor Müller Márk Tanár úr veszi át a felügyeletet és kíséri vissza a tanulókat a 6. órára.

Dús Lilla 9. A és Sánta Benedek Norbert 9. A a TUDOK 2023 Élet- és környezettudományi Tematikus Konferencián vett részt február 3-án és 4-én Szegeden. Felkészítő tanáruk: Barocsai Zoltán Tanár Úr. A részvételhez, kutatási tervükhöz gratulálunk! Bízunk abban, hogy amint a kutatási terv megvalósul, munkájukat siker fogja koronázni. 

2023. március 10-21. között Erasmus+ pályázat keretében angol nyelvű tábor kerül megrendezésre Romániában, Hargita megyében, Ivómezején, ahova meghívták gimnáziumunk tanulóit is. 10 diák vehet részt a programban, s más országok diákjaival közösen "Akadályok ledöntése, hidak építése" projektben dolgoznak együtt. Az utazás várhatóan autbusszal történik. Akit érdekel a tábor, szeretne élni az ingyenes lehetőséggel, kérem jelezze Simó Boglárka Tanárnőnél.

 

 

© 2024 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 434437