KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

A hét
Napirend
2023. 01. 16 - 2023. 01. 22., 21. oktatási hét
Január 16-22. közötti heti rend az I. Béla Gimnáziumban
HÉTFŐ

A gimnázium önértékelési eljárás keretében kikéri a tanulók, gondviselők és pedagógusok véleményét az intézményben folyó munkáról. Ezen a héten a pedagógusok és a gondviselők e-mailben kapnak felkérést az Oktatási Hivatal felületén található kérdőív kitöltésére. A szülői kérdőív 16 kérdésből áll, s a levélben található linkre kattintva könnyen elérhető. Kérjük a szülőket, figyeljék a levelezésüket, s töltsék ki az elégettségi kérdőívet.

KEDD

Csizmazia Ferencné Tanárnő és Péter Miklós Tanár Úr hiányzása miatt óráit helyettesítjük. Kovács József Tanár Úr helyettesítése véget ér. 

A 10. A osztály a 3. órában az A/39-es teremben az MCC-program keretében előadást hallgatnak.

A 9. évfolyam úszás órái újra elindulnak ezen a héten, mivel az uszoda ismét fogadja az osztályokat.  

 

SZERDA

Laboratóriumunkba ezen a héten a Zombai Általános Iskola 8. osztályosai jönnek hozzánk laborfoglalkozásokra.Az 1-2. órában "Kémia a háztartásban" Nagy István Tanár Úr vezetésével, a 3-4. órában "Robotika" témakörben Péter Miklós Tanár Úrral végeznek kísérleteket:

Mészöly Miklós vers- és prózamondó verseny 2023 Gimnáziumunkat Dávid Marcell 10. A osztályos tanuló képviseli.
Felkészítő tanára: Csizmazia Ferencné tanárnő

Nevelőtestületi értekezlet 15.00 órától, téma: a központi írásbeli felvételi vizsga teendői, a felsőoktatási felvételi rendszer változásai, szakmai szolgáltatások igénybe vétele.

Pályaválasztási tájékozatató szülői értekezlet: 17 órától a végzős évfolyam számára összevont "szülői-diák" értekezletet tartunk a Neumann teremben. Ezt követően a végzős osztályoknak osztályonkénti szülői értekezlet is lesz. 

CSÜTÖRTÖK

A szaktanárok a félévi osztályzatokat legkésőbb a mai napon 15:00 óráig lezárják.

PÉNTEK

2022/2023. tanév I. féléve január 20-án, a mai napon véget ér. Osztályozó értekezletet 14 órától tartunk. A végzős osztályfőnökök az osztályozó értekezlet kezdetekor beszámolnak a tanulók jelentkezési szándékáról, továbbtanulási terveikről.

SZOMBAT
Központi írásbeli felvételi 2023

A hozzánk jelentkező tanulók számára központi írásbeli vizsga 2023. január 21-én 10.00 órától lesz, melynek időtartama 45-45 perc, közben 15 perc szünet.

 

VASÁRNAP

A matematika és a magyar nyelv és irodalom tantárgy szaktanárai javítják a központi felvételi dolgozatokat. 

KÖVETKEZŐ HETI ELŐZETES
Január 23-án hétfőn lesz a Magyar Kultúra Napja.
Január 25-én a 3. órában kapják meg diákjaink a félévi értesítőt.
A következő héten a szaktanárok szövegesen értékelik az egyéni karriercélokat, s visszajelzést adnak diákoknak a KRÉTÁ-ban.
 
Az MCC- program keretében 2023. 01.23-án a 2. órában a B/14-es teremben  a 11. A osztály Tanulásmódszertani alapok címmel előadást hallgat Hoffmanné Toldi Ildikótól, aki pályyaorientációs és tanulás-módszertani tanácsadó, a Pécsi Playback Színház színésze
 
2023.01.31-én a 3. órában az A/39-es teremben a 9/Ny osztály Természetismereti kvíz címmel előadást hallgat Dr. Kövér Lászlótól, aki az MCC környezet és természet moduljának vezető oktatója, Debreceni Egyetem adjunktusa
Január 27-én megkezdődik a 10. évfolyamosok iskolaorvosi szűrővizsgálata. Ezen a pénteki napon a 10. A osztály szűrése zajlik majd, a B-sek egy hét múlva, a C-sek újabb egy hét múlva következnek majd. 
 
 
 
 

Andócsi Balázs, 10. A osztályos tanuló és Herceg Olivér, tavalyi végzős diákunk a Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola növendékei közül  „Szekszárd Büszkesége 2022” kitüntető címben részesültek. A tanulók Barocsai Zoltán Tanár Úr felkészítő munkájának köszönheten érték el ezt a kitüntetést.

Gratulálunk az elismeréshez. Mi is büszkék vagyunk rájuk.

© 2024 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 434448