KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

B hét
Napirend
2022.11.14- 11. 20.; 12. hét
November 14-20. közötti heti rend az I. Béla Gimnáziumban
HÉTFŐ

2022.11.14-én OKTV német nyelv tantárgyból a A/24-es teremben 14.00 órától, gimnáziumunkból kilenc tanuló vállalta a megmérettetést. Mindenkinek sok sikert kívánunk!

Erdélyi-Fodor Mária Tanárnő emelt szinten vizsgáztat angol nyelvből. Óráit helyettesítjük.

KEDD

2022.11.15-én OKTVmatematika tantárgyból a A/24-es teremben 14.00 órától, gimnáziumunkból 20 tanuló vállalta a megmérettetést. Mindenkinek sok sikert kívánunk!

SZERDA

2022.11.16-án OKTV magyar irodalom tantárgyból a A/41-es teremben 14.00 órától, gimnáziumunkból 19 tanuló vállalta a megmérettetést. Mindenkinek sok sikert kívánunk!

Második nyílt nap a leendő I. Bélás diákok számára. Kezdés: 8 órakor a Neumann teremben, majd bemutató órák következnek a 2-3-4. órákban. A program az ötödik óra végén záródik a Neumann teremben. 

Barocsai Zoltán Tanár Úr 40 diákunkkal a Pécsi Tudományegyetem Geo-infós napján vesz részt.
A délelőtti órákban előadások formájában kaphatnak betekintést a diákok a geo-informatika különböző felhasználási területeibe. Az előadások után interaktív szabadtéri bemutató következik a drónozás, földradarfelhasználás területén. A várható visszaérkezés 17:00.

 

 

CSÜTÖRTÖK

2022.11.17-én OKTV biológia tantárgyból a A/39-es teremben 14.00 órától, gimnáziumunkból 16 tanuló vállalta a megmérettetést. Mindenkinek sok sikert kívánunk!

Nyílt nap a leendő I. Bélás diákok számára. Kezdés: 8 órakor a Neumann teremben, majd bemutató órák következnek a 2-3-4. órákban. A program az ötödik óra végén záródik a Neumann teremben. 

13:00-14:00 között gimnáziumunk 4 csapata (összesen 12 fő) vesz részt az Emberi Erőforrások Minisztériuma Országos Német Versenyének iskolai fordulójában az A/19-es teremben Ziegler Teréz Tanárnő felkészítésével. Az első fordulóban valamennyi csapattag egyénileg online feladatlapot tölt ki. Sok sikert kívánunk versenyzőinknek.

14:30-tól Péter Miklós Tanár Úr más gimnáziumok pedagógusainak "3D tervezés a középiskolában a digitális kultúra tantárgy keretein belül" címmel tart online szakmai műhely keretében előadást. A téma: a motiváció kialakítása a mérnöki tudományok irányába, szakmai fejlesztés tantervi fejlesztés által. A szabadon hozzáférhető és könnyen elsajátítható GoogleSketchUp tervezőprogram tanulók számára fontos részleteinek, valamint a tervezői munka sajátosságainak megismertetése.

Biró Péter Imréné Tanárnő hiányzása miatt óráit helyettesítjük.

 

PÉNTEK

Biró Péter Imréné Tanárnő hiányzása miatt óráit helyettesítjük.

KÖVETKEZŐ HETI ELŐZETES

2022. november 23-án (szerdán) 17 órától felvételi tájékoztatót tartunk gimnáziumunk iránt érdeklődő családoknak: bemutatjuk a következő tanévben tervezett képzéseinket, majd interaktív bemutatkozást tervezünk. 

A magyar nyelv napját, a magyart hivatalos nyelvvé minősítő 1844-es törvény elfogadásának napját, november 13-át követően több a magyar nyelvhez és irodalomhoz kapcsolódó programunk van.

2022. november 16-án OKTV irodalomból (l. a 16-i napon)
2022. november 22-én OKTV magyar nyelvből;
2022. november 24-én iskolai helyesírási verseny;
 

A szalagtűzőről a TEOL-on megjelentek linkje:   https://www.teol.hu/helyi-kozelet/2022/11/muszaj-lesz-felnonunk-a-kihivasokhoz 

SIKER

Futsal V-VI. korcsoport Tolna megyei selejtezőjén gimnáziumunk csapata 3. helyezést ért el
Csapattagok: Szőke Roland 9.B , Ignácz Bálint 10.A , László Márk 10.A , Máté Csaba 10.B , Bakodi Előd 11.A , Bús Márton 11.A , Balogh László 12.B.
Felkészítő tanár: Müller Márk Tanár Úr. Gratulálunk az elért eredményhez.

 

 

Galambos győztes gólt szerzett a válogatottban

Tehetségünk ezúttal Máltán talált a kapuba.

Galambos János 9. B osztályos tanulónk, gólerős belső középpályásként az első mérkőzésen kezdőként hatvannégy percet, a második összecsapáson csereként harmincnyolc percet töltött a pályán. Jancsi győzelmet érő csere volt, hiszen Ő szerezte a csapat második találatát a sikert hozó találkozó hetvenegyedik játékminutumában. 
 
„Úgy gondolom, minden labdarúgó álma, hogy válogatott legyen, természetesen az enyém is, ezért ezúttal is nagyszerű érzés volt, mikor megérkezett a meghívó, majd a szűkített keretbe is bizalmat szavaztak” - kezdte beszámolóját Galambos, aki október után másodjára volt ott a legjobbak között. „Az első mérkőzés inkább puhatolózás volt, mivel Málta egy új ellenfél volt számunkra. A taktikai szempontjaink persze megvoltak, tudtuk, mire alapozzuk a védekezésünket és a támadásainkat egyaránt, közben pedig megfigyeltük a hazaiakat. Már ezen a mérkőzésen is voltak helyzeteim, ám sajnos azok kimaradtak. A második összecsapáson már jobban éreztük, mi lehet a győzelem kulcsa. Ültek a középpályásaink széles nyitásai, majd az indítások. A gólom is egy hosszú ívelés után szereztem, amit szintén sosem fogok elfelejteni. Megvan a videó is róla, szerintem sokszor megnézem még.” 
 
Szép volt, Gala!

 

© 2024 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 434286