KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

A hét
Napirend
2022. október 24 - 30. 9. oktatási hét
Október 24-30. közötti heti rend az I. Béla Gimnáziumban
HÉTFŐ

Nagy sikert aratott gimnáziumunk ünnepi műsora az október 23-i városi megemlékezésen. A szereplők igazgatói dicséretben és közösségi szolgálat elismerésben  részesülnek, a nézők pedig közösségi szolgálati naplójukba jegyezzék be:  „Az iskola képviselete városi kulturális programon”,  2022. október 23-i dátummal, és kérjék meg az osztályfőnököt, hogy írja be a lehetséges óraszámot és írja alá. Az önként végzett  (az iskolánkért való helytállást kifejező) többletmunkát nagyon köszönjük  közreműködő  tanárainknak!

Kovács-Töpfner Nikolett Tanárnő váratlan hiányzása folytán órái helyettesítettek.  Maros Tünde Tanárnő továbbra is hiányzik, kollégái tartósan helyettesítik. 

A  Magyar Tudományos Akadémia Középiskolai Alumni Program keretében Dr. Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatója tart előadást a 6.és 7. órában a Neumann teremben.  Előadás témája: Természetvédelem, tájvédelem. A résztvevő diákok a 6. órában: 12. évfolyam diákjai; a 7. órában: 10. B osztály, 10. C osztály, 9. A 0002 tagozatos diákok.

8-13 h között emelt és középszintű érettségi írásbeli vizsga lesz a II. emeleten.

 

KEDD

Informatika érettségi lesz 8-12 óra között közép és emelt szinten a B/7 és B/3 teremben. 

2022. október 25-én 15:00 órától az I. Béla Gimnázium tanulóinak lehetősége van írásbeli próbavizsgát írni a LgCert jóvoltából B2 és C1 szinten. 139 tanuló B2 és 16 tanuló C1 szinten próbálja ki tudását.

A próbavizsga feladatsorát a LgCert vizsgáztató tanárai javítják majd. 

Több tanárunk vesz részt délután egy online programon, mely a digitális eszközhasználatról szól. 

SZERDA

Tanítás nélküli munkanap. Programja: pályaorientációs nap

12. évfolyam-Neumann teremben  Egyetemek általános bemutatkozói, kínálata
10-11. évfolyam A épület I-II. emeleti tantermeiben az egyetemek kari irányultságainak előadása, tesztek, kvízek, tájékoztatók
9. évfolyam Wosinsky Mór  Múzeum, Babits Mihály Szülőháza, Irodalom Háza, Vármegyeháza által kínált programok, tárlatvezetés, múzeumlátogatás… 

  • A 8.00 órától induló Neumann termi tájékoztatókon a 12. évfolyam tanulói vesznek részt, az egyetemek tájékoztatója előtt TMPSZ kollégái részéről lesz egy rövid pályaválasztási tanácsadás.
  • A 10-11. évfolyamon minden osztályfőnök a saját osztályát fogadja az osztálytermében 7.45 – 8.20 óra között, ahol útba igazítást ad a naphoz a tanulók számára. Az egyetemek kari irányultságainak bemutatására az A épület I-II. emeleti tantermeiben, illetve a zsibongóban kerül sor. (Az osztályok a beosztások alapján tudnak részt venni a tájékoztatókon.)
    A turnusok általában 30-35 percesek, majd kérdésekkel lehet fordulni az előadók felé. 

         Önállóan szervezett külsős program a  "JOB SHADOWING" 9-10. évfolyam számára  2022. 10.26. napon (minimum 4 óra).  Az „I. BÉLA JOB SHADOWING” 
         elnevezésű pályaorientációs programban azon tanuló vehet részt, aki előzetesen egyeztet a számára kívánatos látogatás helyszíni képviselőjével és az előzetesen
         kitöltött együttműködési megállapodást bemutatja, ill. leadja az osztályfőnöke számára                                                                                

 (a dokumentum elérhető az alábbi linkre kattintva https://ibela.hu/dokumentumtar/46/diakjainknak   job_shadowing2022_10_26 fülön )

14:30-tól gimnáziumunk tanárai 19 másik intézmény tanárának bemutatják a 9. évfolyam számára kidolgozott "Tanulási tréning" programunkat.

14:30-tól központi írásbeli vizsgára felkészítő zajlik 8. osztályosoknak az A/16-os teremben, Sziegl Ernő Tanár Úr és Dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnő vezetésével. Testvéreknek, barátoknak még lehet és érdemes csatlakozni!

17 órától Hajós Éva igazgató a Szekszárdi Dienes V. Ált. Iskolában tart felvételi tájékoztatót, Havelka Gyöngyi oktatási igazgatóhelyettes pedig a Tolnai Wosinsky Ált. Iskolában. 

CSÜTÖRTÖK

14:00-18: 00 h között fizika érettségi lesz a II. emeleten,  emelt szinten. Kérjük, semnki ne zajongjon.

Somogyvári Orsolya Tanárnő terepgyakorlatra viszi a 10 B-10 C geo-digitális kultúra tagozatos diákokat. 

Péter Miklós Tanár Úr délután beszámolót tart mesterpedagógus programja időszakos megvalósításáról.

17:00 h-tól Halloween party lesz a gimnázium udvarán az OKOSKOCKA körül, majd az érettségi vizsgák lezárultával az I. emeleti zsibongóban. A programok 21 óráig tartanak, érezzétek jól magatokat. 

PÉNTEK

Nagy István Tanár Úr Őcsényben, az általános iskolában  tart kísérletekkel fűszerezett bemutatót nyolcadikos diákoknak.

Hajós Éva igazgató pedig Decsen, az általános iskolában  tart bemutatót gimnáziumunkról.

Mezei ligával indult a 2022/23-as atlétikai szezon Békéscsabán‼️

🥈 Gyányi Zsombor  10. A osztályos tanuló remekül indította a pontvadászatot és eddigi legjobb eredményét elérve, második helyen futott be, egy nagyon erős mezőnyben. Nincs elérhető leírás.

© 2024 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 434335