KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

B hét
Napirend
2022. október 17-23. 8. oktatási hét
Október 17-23. közötti heti rend az I. Béla Gimnáziumban
HÉTFŐ

8 órától írásbeli érettségi vizsga a II. emeleten: magyar nyelv és irodalom  (középszint)

14 órától írásbeli érettségi vizsga a II. emeleten:  földrajz (emelt és középszint)

Az Arany János Programban dolgozó szaktanárok erre a napra befejezik a diákok fejlesztési terveit vázoló dokumentumaikat.

Gölcz Adél Tanárnő, Maros Tünde és Constantini -Molnár Emese Mimi Tanárnő távol vannak, óráikon helyettesítés lesz.

Elindult a fűtés. A KRÉTA üzenetekben minden diák és gondviselő, valamint a tanári kar kapott tájékoztatót a bevezetett energia-és egyéb takarékossági intézkedésekről.

 

KEDD

8 órától 12 óráig  írásbeli érettségi vizsga a II. emeleten: matematika (emelt és középszint) a 40-es, 41-es és 42-es terem foglaltsága miatt az első öt órában máshol lesznek az ottani órák.

Délután Tamásiba megy az igazgató, felvételi tájékoztatót tart.

 

SZERDA

8 órától 12 óráig  írásbeli érettségi vizsga a II. emeleten: történelem (emelt szint) a 41-es és 42-es terem foglaltsága miatt az első öt órában máshol lesznek az ottani órák.

Erre a napra várjuk az október 23-i városi ünnepségen részt vevő diákok jegyzékét az osztályfőnököktől.  Az '56-os városi megemlékező műsor szabadtéri főpróba 6-8. órában a Szent István téren.

Ezen a héten a Dunaszentgyörgyi Csapó Vilmos Általános Iskola 8. osztályos tanulói jönnek hozzánk laborfoglalkozásra. Kérésüknek megfelelően 1-2. órában kísérleteket végeznek "Kémiai reakciók" témakörben (Nagy István), 3-4. órában pedig szövettani vizsgálatokat (Somogyvári Orsolya).

CSÜTÖRTÖK

Délelőtt 8 órától 12: 15-ig sok teremben lesz középszinten és emelt szinten angol érettségi vizsga.

Délutáni tanítási nap lesz, 13 órai kezdéssel. Az órarendi harmadik, negyedik és ötödik és hatodik órák lesznek, köztük 5 perces szünetekkel. Az utolsó óra része lesz  az iskolai megemlékezés  az 1956-os forradalom és szabadságharcról. A délutáni tanítás során preferáltak a „fordított” tanórák.

Ezen a napon érkeznek meg intézményünkbe az OKTV versenyfeladatlapok, több tantárgyból. Nyilvánosságra hozzuk felvételi tájékoztatónkat az Oktatási Hivatal honlapján, valamint a Középfokú Felvételi Információs Rendszerbe feltöltjük a következő tanévben nálunk induló tanulmányi területek jellemzőit és a jelentkezés feltételeit.  Délután az Oktatási Hivatal online felsőoktatási tájékoztató fórumot rendez (felvi.hu), melyen az igazgató részt vesz. Késő délután Nemesnádudvaron  megy az igazgató, felvételi tájékoztatót tart a gimnáziumunk iránt érdeklődőknek.  

 

PÉNTEK

Ezen a napon AJKP nyílt napot rendez a kollégium.

Nagy István Tanár Úr az őcsényi, gimnáziumunk iránt érdklődő  gyerekeknek tart ízelítőt a képzésünkről.  

 

VASÁRNAP

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata méltóképpen kíván megemlékezni az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulójáról. A koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezésre 2022. október 23-án (vasárnap) 10:30-kor kerül sor a Szent István téren álló 1956-os emlékműnél. Az irodalmi műsort gimnáziumunk 20 tanulója adja. A megemlékezést Dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnő alkotta, a festett  kellékeket Bakos András Tanár Úr készítette, a zenei betéteket Nemes András Tanár Úr válogatta, a színpadra állítás Csizmazia Ferencné Tanárnő munkája. Mindannyian érdeklődéssel várjuk az ünnepi műsort. A koszorút elhelyező diákok: DÖK vezetősége és a gimnázium vezetősége.

 

KÖVETKEZŐ HETI ELŐZETES

Október 24-én a 6. és 7. órában Dr. Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének tagja tart előadást gimnáziumunkban.

Német és informatika és fizika érettségi írásbeli vizsgák lesznek a héten. 

2022. 10.26. Pályaorientációs nap (tanítás nélküli munkanap), délután pedig más intézmények tanárai számára online bemutatjuk, hogyan szervezzük meg az első két tanítási napot a 9. évfolyamosaink számára. (Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye kitűntető címmel rendelkezünk, ennek keretében történik  jó módszer, eljárás terjesztése)

A héten Tolnán és a Dienes Általános Iskolában és Decsen vesznek részt a gimnázium vezetői felvételi tájékoztatón a gimnáziumunk érdeklődő szülők és diákok  számára tájékoztató megtartásával. 

 

 

Az Országos Diákolimpia Atlétika Ügyességi Csapatbajnokságon az országos döntőben gerelyhajításban és diszkozvetésben jeleskedő tanulóink országos 7. és 9. helyezést értek el. Gratulálunk a fiúknak és testnevelő tanárainknak a szép helytállásért!

Szűcs Edina 12. A osztályos tanuló megyei első helyezettként vett részt az „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny országos, Kárpát-medencei döntőjén. Köszönjük Edina helytállását a rangos versenyen, reméljük, hogy sok tapasztalattal gazdagodott és értékes ismereteket szerzett. Gratulálunk!

© 2024 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 434280