KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

B hét
Napirend
2022. május 30 – június 5.
HÉTFŐ
Kérjük, hogy akik még mindig nem töltötték ki a kompetenciamérés szülői kérdőívét, haladéktalanul tegyék meg a szüleikkel közösen. Legkésőbb kedden, a kitöltéshez szükséges kódot megküldtük a Krétában, az üzeneteknél. Csordás Bálint Tanár úr hétfőn és kedden hiányzik. Órái helyettesítettek. Bogdány Bettina Tanárnő és 9 (10. évfolyamos) diákunk Marosvásárhelytől 10 km-re, Curteniben vesz részt június 2-ig egy nemzetközi, angol nyelvű táborban, melynek témája a kulturális integráció a művészeten keresztül. Bogdány Bettina Tanárnő órái hétfőn és kedden helyettesítettek. Figyelem! Vadászi –Sztupkai Orolya Tanárnő kíséretével újabb csoport szerveződik június 19-30 között u.erre a táborba. Aki jó angol nyevtudással bír, keveset hiányzik nem „objektiv”(pl. karantén) okokból, és jó tanulmányi helyzetben van (4, 33 fölötti), jelentkezhet a Tanárnőnél, ha érvényes úti okmányai vannak, és szeretne az Internetes zaklatás témakörében 10 napra angolul más nemzetek ifjú képviselőivel elmerülni. Sok jelentkező esetében ez előbbi szempontok lesznek preferálva. Legközelebb szeptemberben lesz ez a lehetőség, újabb 10 diákkal, Máté Ákos Tanár úr kíséretével. 8:00-16:00 között megtekinthetőek az írásbeli érettségi dolgozatok a Neumann teremben A laborban a héten nem lesznek órák az emelt szintű szóbeli érettségire történő előkészületek, illetve a vizsgák miatt. A teremcsere a fekete hirdetőn található. Biró Péter Imre Tanár Úr órái a mai napon helyettesítettek.
KEDD
7:50 – 9:20 Anyanyelvi és irodalmi mérés a 10. évfolyamon az A/39, A/40, A/41, A/42 és A/50-es termekben 7:50 – 9:20 Matematika kis-érettségi pótlónapja – Azok a11. évfolyamos diákok, akik 05. 27-én nem írták meg a kis-érettségit matematikából, a mai napon írják meg. A második emeleten fokozott csendet kérünk. Az alkalmazottak tankerületi szinten munkavédelmi képviselőt választanak. 13:30-tól a tankerületben megbeszélés a KRÉTA adminisztrációs rendszer használatával kapcsolatban, melyen Havelka Gyöngyi oktatási igazgatóhelyettes és Csizmazia Ferencné nevelési igazgatóhelyettes vesz részt. Hajós Éva igazgató egy Oktatási Hivatalos online értekezleten vesz részt 14 órától.
SZERDA
Tanulmányi kirándulás osztályonKént. Akik nem vesznek részt, azoknak a tanulóknak tanítás lesz 7: 45-től, azaz meg kell jelenniük a gimnáziumban. (Mert különben igazolatlan hiányzásuk lsz, ha nem tudják orvosi vagy még lehetséges szülői igazolással alátámasztani) Emelt szintű szóbeli vizsgák június 1-9. között. Sziegl Ernő Tanár úr vizsgáztat. Akik itt maradnak, fokozott csendben legyenek!
CSÜTÖRTÖK
Tanulmányi kirándulás. Akik nem vesznek részt, azoknak a tanulóknak tanítás lesz 7: 45-től, azaz meg kell jelenniük a gimnáziumban. (Mert különben igazolatlan hiányzásuk lsz, ha nem tudják orvosi vagy még lehetséges szülői igazolással alátámasztani) 13:30-tól a tankerületben megbeszélés a KRÉTA adminisztrációs rendszer használatával kapcsolatban, melyen Havelka Gyöngyi oktatási igazgatóhelyettes vesz részt. Sziegl Ernő Tanár Úr vizsgáztat emelt szintű matek érettségin.
PÉNTEK
Emelt szintű szóbeli vizsgák zajlanak a gimnáziumban. A szünetekben fokozott csendet kérünk!!! Teremcsere várható. A nemzeti összetartozás napi iskolai megemlékezésre június 3-án (pénteken) a 4. tanóra végén kerül sor a 9. B műsorának felvételről történő meghallgatásával. Az emelt szintű szóbeli vizsgák miatt a műsorral a 4. órát tartó szaktanárok közreműködésével ismerkednek meg a csoportok. Dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnő, Havelka Gyöngyi Tanárnő emelt szintű vizsgáztatásban vesz részt, óráik helyettesítettek.
SZOMBAT
Nemzeti Összetartozás Napja 10:00 órakor Megemlékezés a trianoni békeszerződés aláírásának évfordulója alkalmából a Béla király téren, az Országzászló emlékműnél. Közösségi szolgált 5 óra lesz elszámolható. Jelentkezzetek az osztályfőnökeiteknél, mindenkit elvárunk erre a napra! Majd lesz mire emlékezned, ha felnőtt leszel, gyere el Te is, segíts koszorúzni, mindannyian odaállhatunk az I. Béla képviseletében! Emelt szintű szóbeli vizsgáztatás folyik a gimnáziumban, nagyon sokan vizsgáznak ezen a napon. Gondoljatok rájuk, sok sikert kívánunk Nekik!
KÖVETKEZŐ HETI ELŐZETES
Emelt szintű szóbeli vizsgáztatás folyik a gimnáziumban. A szünetekben fokozott csendet kérünk. Teremcsere várható. A leendő 9. évfolyamos diákok és szüleik számára tájékoztató szülői értekezletet tartunk 2022.06.08-án 17.00 órától. Ezt megelőzően 15.00 órától a diákok nyelvi szintfelmérőt írnak. Junius 7-én Hajós Éva Tanárnő, 8-án Dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnő és Sziegl Ernő tanár Úr is vizsgáztat, nem tartanak órákat. Helyettesítés lesz.

SIKEREK

A Stockholmi Ifjúsági Víz Díj hazai döntőjén a Herceg Olivér (12.B) és Andócsi Balázs (9.A) összetételű csapat a "Development of a protection method against soil erosion and water conservation in Szekszárd" címet viselő munkájukkal első helyezést értek el. Így gimnáziumunk képviselheti Magyarországot a 2022 augusztusában, Stockholmban megrendezésre kerülő döntőn, 2018 után második alkalommal. Ez országosan elismert, és sokak által ismert nagy dolog, gratulálunk ehhez a dicsőséghez! Köszönjük a két diákunk és felkészítő tanáruk, Barocsai Zoltán Tanár Úr napról-napra végzett, mindig kicsit hozzátévő munkáját, melyet ismételten sikert hozott Nekik és természetesen ezzel gimnáziumunknak! Köszönjük, Fiúk!

© 2024 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 434425