KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

B hét
Napirend
2022. február 21-27. 26. hé
HÉTFŐ
Érettségizők! Aki még esetleg hibát talál a jelentkezése visszaigazolásában, az nagy sürgősséggel jelentkezzen a Titkárságon!
KEDD
"Szép Magyar Beszéd" verseny megyei fordulóján vesz részt Pesti Sára (9. C); Bettini Lorenzó (9. C) és Sebestyén Adrienn (11. A). Kísérő dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnő. A tanárnő 7-8. órái elmaradnak. A 9. B emelt szintű magyaros csoportja a tanszobai kurzusban talál önállóan megoldandó feladatot.
SZERDA
7:45-től 10:45 Próbaérettségi történelemből a végzős évfolyamon az A/39, A/40, A/41-es teremben, 7:45-11:45 az A/50-es teremben. Teremcserék lesznek. Végzős tanulók beosztása és a Teremcsere a „fekete” tanulói hirdetőn találhatók. A szünetekben fokozott csendet kérünk. Maros Tünde tanárnő hiányzik, órái helyettesítettek. A laborban a Wosinsky Mór Általános Iskola diákjai vesznek részt az 1-4. órában foglalkozásokon. Az 1-2. órában a mikroszkóppal ismerkednek és metszeteket készítenek Somogyvári Orsolya tanárnő vezetésével, a 3-4 órában kémiai kísérleteket végezhetnek oldódás-gázképződés témakörben Nagy István tanár úr szakmai irányításával. 15 órától a nevelőtestület értekezletet tart. Az értekezletet az oktatási igazgatóhelyettes vezeti, mivel az igazgató az Oktatási Hivatal képzésén vesz részt. 11 órától Arany János Kollégiumi Program mentor-szakértője látogat intézményünkbe.
CSÜTÖRTÖK
Az igazgató 14 órától egyezteti a Kormányhivatalban az emelt szintű érettségi vizsgák I. Béla Gimnáziumban szerveződő vizsgáit.
PÉNTEK
Kommunista és egyéb diktatúrák áldozatainak emléknapja. A 4. óra végén megemlékezés a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjáról. A 10. A előre rögzített műsorát az iskolarádióból hallgatjuk meg. Az emléknaphoz a 9. A készít vizuális formájú megemlékezést a kivetítőre. 8:00-11:00 Bugát Pál Kárpát –medencei természetismereti műveltségi vetélkedő iskolai fordulója a kollégium társalgójában. A versenyen gimnáziumunkból 5 három fős csapat vesz részt.
KÖVETKEZŐ HETI ELŐZETES
Március 3-án, csütörtökön próbaérettségi idegen nyelvből a végzősök és az előrehozott érettségizősök számára

SIKEREK

2022. 02. 17-én rendezte meg az  Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Egerben „Tudományról Diákoknak Kiváncsiságból - Tehetségútlevél a Felsőoktatásba” címmel versenyét, melyen 8 diákunk 5 pályaművel képviselte gimnáziumunkat.

 

A versenyen a következő eredmények születtek:

Herceg Olivér 12. B osztályos tanuló – I. helyezés

Kun Réka 11. C osztályos tanuló – I. helyezés

Bakó Jonatán – Szabó Csongor 11. B osztályos tanulók – II. helyezés

Borkó Márk Dániel 10. A osztályos tanuló – Emléklap

Cseszák Balázs 12. A, Papp Zente és Tomalik Zalán 10. A osztályos tanulók – Emléklap

Felkészítő tanáruk: Barocsai Zoltán Tanár Úr.

Gratulálunk a szép eredményhez a diákoknak és  felkészítőjüknek!

© 2024 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 434352