Versenyfelhívás 2013

Versenyfelhívás

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság valamint a szekszárdiI. Béla Gimnázium ismét meghirdeti a 2013. évi, nemzetközi rangú, az általános és középiskolások részére kiírt,

9. Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt.

A verseny célja, hogy az informatikát szerető diákok számára lehetőséget biztosítson tehetségük kibontakoztatására, az általuk elkészített pályamunkák elkészítésén keresztül.

A versenyzők a következő hat kategóriában küldhetnek be pályaműveket:

1. Oktató programok, amelyek közismereti illetve szakmai tárgyak önálló /konzultáció nélküli/ tanulására alkalmasak

2. Alkalmazói programok, amelyek a számítógépek széleskörű felhasználását mutatják be.

3. Játékprogramok. Ebben a kategóriában a versenyzők saját ötleteik alapján írt játékprogramjaikkal versenyezhetnek, de lehetőség van másoktól átvett ötletek alapján, meglévő játékok továbbfejlesztésére is.

4. Megépített (digitális) automata berendezés (hardver) és vezérlése (szoftver)

5. Számítógépes művészeti programok, ebben a kategóriában – három csoportban – háromféle program versenyezhet: Számítógépes grafika, számítógépes animáció, számítógépes zene

6. Számítógéppel támogatott tervezés - Ebben a kategóriában várjuk a különböző CAD programokkal megszerkesztett tervrajzokat, látványterveket, műszaki animációkat.

Nevezési feltételek: A versenyen bárki részt vehet, (általános és középiskolás diákok, egyetemisták,) aki a döntő induló napjáig, azaz, 2013.március 21-ig a 20. életévét még nem töltötte be. A versenyre - hagyományosan - egy pályázatot több versenyző közösen is készíthet. A programokhoz kezelési utasítást magyar vagy angol nyelven mellékelni kell. A nevezési lapot, valamint a programtermékeket 2013.február 25-ig kell a gimnázium versenybizottságának – adathordozón: CD-n, DVD-n, vagy e-mail-ben (e-mail cím: neumann.ibela@gmail.com) beküldeni.

A verseny kétfordulós. Az első forduló az előzsűri, a második forduló a döntő.

A verseny első fordulója. A beérkezett pályázatokat a rendezők előzsűrizik. Az előzsűri tagjait tolna megyei iskolákból felkért, független informatika tanárok alkotják. A zsűrizés nyilvános. Az előzsűri 2013. március 8- ig küld értesítést azoknak a versenyzőknek, akik a döntőbe kerülnek. A döntőbe jutott versenyzők maximális száma 80 fő.

A döntő. A 2013. március 21-23. között az I. Béla Gimnáziumban kerül megrendezésre. A pályázók (csoportos pályázat esetén maximum 2 fő) a rendező gimnázium vendégei, nevezési díj nincs. A pályázók itt mutatják be személyesen pályamunkáikat. A verseny döntője, a zsűri pontozása és az eredmények nyilvánosak. A verseny döntőjébe került tanulók (kategóriájuk 1-3 helyezettjei biztosan) a verseny támogatói által felajánlott értékes díjakat kapják.

A pályázatokat és a nevezési lapot a következő címre kell beküldeni:       

Neumann verseny, I. Béla Gimnázium, 7100 Szekszárd, Kadarka u. 25-27.

A pályázat beküldésének a határideje: 2013. február 25-e.

A vajdasági és erdélyi elődöntők időpontjait a helyi szervezők határozzák meg.

Szekszárd, 2013.február 6.
 

Dr. Friedler Ferenc              NJSzT által delegált                                       Hajós Éva

 NJSzT elnök                           zsűri elnök                                  a gimnázium igazgatója

 

Pályázati felhívás letöltése...>>

-->