Friss híreink

Béla Kupa Fiú kosárlabda torna

A Béla Napok keretében december 6-án kerül megrendezésre a Béla Kupa Fiú Kosárlabda Kupa.

Helyszín: Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornaterme

Időpont: 2016. december 6. 14.00 óra

Várjuk a nézőket, a csapatoknak szurkolókat!

 

Nemes András tanár úr sikere természetfotósként

Újabb sikert ért el természetfotósként a Szekszárdi I. Béla Gimnázium zenetanára, Nemes András:

"Vita" című képét Vadászati Kulturális Értékké nyilvánította a Vadászat fényképezőgéppel című, nyílt természetfotó pályázat rangos, elismert fotóművészekből és természetfotósokból álló zsűrije.

Egy másik, "Térfélharc" címmel ellátott képét beválogatták a pályaművekből készülő kiálllítás anyagába.

"Vita"

"Vita"

"Térfélharc"

 

Az anyagból december 10-től február elejéig látogatható időszaki kiállítás nyílik a keszthelyi Vadászati Múzeum Kittenberger-Széchenyi termében, ahol a díjazásra is sort kerítenek.

Első helyen az I. Béla!

Örömmel tudatjuk, hogy a Vörösmarty Mihály emlékére rendezett "Szólj költemény" megyei szavalóversenyen értel I. helyezést Domján Dániel, 12.A osztályos tanuló, míg Katona Anna Tamara 9.B osztályos tanuló 3. helyezést szerzett. Eredményükhöz gratulálunk.

Felvételi előkészítő foglalkozások az I. Bélában nyolcadikosoknak

Tisztelt Szülők! Kedves Nyolcadikosok!

Ezúton értesítjük Önöket/értesítünk Titeket, hogy a Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola az idei évben a korábbi gyakorlathoz hasonlóan szervez felvételi előkészítő foglalkozásokat magyarból és matematikából. Ezeken a foglalkozásokon a nyolcadikos tanulók ingyen vehetnek részt, illetve nem kell előzetesen jelentkezni ezekre a foglalkozásokra.

A foglalkozások időpontjai:
október 19.     (szerda) 14:30-16:00             magyar
október 26.     (szerda) 14:30-16:00             magyar

Nálunk tényleg van diákélet

Örömmel értesültünk róla, hogy a Megyei Diákparlamentre delegált tanulónk, Nagy Dóra Eszter (12.C) vesz részt Tolna megye delegáltjaként az Országos Diákparlamenten 2017 februárjában.

United World Colleges ösztöndíjak magyar diákoknak

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A United World Colleges Magyarországi Egyesülete meghirdette 2017-2019-es tanévekre nemzetközi ösztöndíjpályázatát 10. és 11. évfolyamos tanulók számára. Ez egy életre szóló, egyedülálló élmény lehet a diákok számára.

Részletek és információk: plakát és összefoglaló

I. helyen az I. Béla

"Fiatalokkal az Egészségért" címmel hirdetett szellemi vetélkedőt a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen, melyen iskolánk csapata I. helyezést ért el. A csapat tagjai: Horváth Patrik, Propszt Amanda és Stallenberger Mónika 12. C osztályos tanulók.

A másik csapat, melynek tagjai: Bogdán Bettina, Koch Andrea Mária és Komiáti Laura 9. A osztályos tanulók 5. helyezést értek el.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáruknak, Szabóné Novák Beáta tanárnőnek, a szép eredményhez!

Magyar nyelv OKTV

2016. november 16-án szerdán 14.00-kor kezdődik a Magyar nyelv OKTV iskolai fordulója a B/19-es teremben.

A verseny ideje 180 perc. A feladatok megoldásához semmilyen segédeszköz nem használható.

Matematika OKTV

2016. november 15-én kerül sor a Matematika OKTV iskolai fordulójára. A verseny 14.00-kor kezdődik a B/14-es teremben.A verseny időtartama 300 perc.

Sikeres pályaépítés

2016 márciusában a 12. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny, Kovács Győző szellemében díjkiosztóján Zsakó László, a verseny zsűrijének elnöke (az ELTE Informatikai Karának tanszékvezető egyetemi docense, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának elnöke) bejelentette, hogy azon tanulók, akik Játékprogram kategóriában az 1-5. helyezést, illetve Alkalmazói programok kategóriában 1-4. helyezést értek el, és felveszik őket az ELTE Informatikai Karára, automatikusan bekerülnek az ELTE Tehetséggondozó Programjába.

Jelentkezzetek a Neumann-versenyre! Gyertek a Bélába!

Péter Miklós kollégánk, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának elnökhelyettese segít nektek felkészülni a Neumann-versenyre.

Programozási ismeretek OKTV

2016. november 9-én, szerdán 14.00-17.00 zajlik az OKTV Informatika II. kategória (programozási ismeretek) iskolai fordulója az A/41-es teremben.

Kérjük a versenyzőket, a verseny előtt 10 perccel legyenek a terem előtt.

Jó versenyzést kívánunk!

Történelem OKTV

2016. november 7-én, hétfőn 14.00-17.00 között kerül sor az OKTV Történelem iskolai fordulójára az A/30-as teremben.

Kérjük, a versenyzőket, a kezdés előtt 10 perccel jelenjenek meg a terem előtt.

Jó munkát kívánunk!

Junior Freshhh vetélkedő értékes nyereményekkel

Idén hetedik alkalommal indul el a Junior Freshhh online természettudományi vetélkedő. A feladatok többsége a kémia, fizika és a matematika világából érkezik, de lesz biológiát, illetve földrajzot érintő feladat is.

A két állandó főhős (Frisco és Molli) kaladjait kísérhetjük nyomon. Az események egy gokart-pályán zajlanak.

A versenyre háromtagú középiskolás diákokból álló csapatokat várnak, a győztes csapatok tagjai értékes nyereményekben részesülnek.

Jelentkezési (regisztációs) határidő: 2016. november 16.

A verseny felhívása itt olvasható

 

Pályaválasztáshoz kapcsolódó fotópályázat

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulóink! Kedves Érdeklődő!

A Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkaerőpiaci Osztálya speciális fotópályázatot hirdetett.

A pályázat plakátját és a felhívását a szavakra kattintva tekinthetik meg.

Ösztöndíjat kapott Nagy József, a gimnázium végzett tanulója

Örömmel értesültünk Nagy József, volt tanulónk sikeréről, aki a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatika Karának 2016/2017-es tanévre meghirdetett "Jutalmazzuk a kiválóságot" ösztöndíjában részesül. Eredményéhez (gépészmérnöki szakra 478 ponttal jutott be) gratulálunk, további sikereket kívánunk.

Álláshirdetés - biológia-bármely szakos tanár

Gimnáziumunk biológia-bármely szakos gimnáziumi tanári állást hirdet. A pályázat kiírása a www.kozigallas.hu oldalon is olvasható 2016. október 1-jétől, mely elérhető az alábbi linken:

Szülői értekezlet a 10-11. évfolyamon

 Tisztelt Szülők!

 

A 10-11. évfolyamos tanulóink szülei számára 2016. október 5-én 17 órától szülői értekezletet tartunk.

Megjelenésükre feltétlenül számítunk.

Belépés az elektronikus naplóba

Tisztelt Szülő! Kedves Tanulónk!

 

A gimnázium tanulóinak az egyéni elektronikus naplójához/ elektronikus ellenőrzőjéhez 2016. szeptember 17-től lehetséges a hozzáférés. A belépéshez szükséges információról

itt

tájékozódhat.

Dévény Zoltán országos 1.

Dévény Zoltán, 11. C osztályos tanuló országos 1. helyen végzett a Less Nándor földrajzverseny -online próbaversenyén.

A versenyen összesen 195 tanuló oldotta meg a feladatokat. Az elérhető 110 pontból gimnáziumunk tanulója érte el a legtöbbet (92,5 pont).

Az eredmények ponteloszlása itt látható.

Megyei Környezetvédelmi Vetélkedő 2016 - A döntősök listája

Kedves Versenyzők!

A 2016-os Megyei Környezetvédelmi Vetélkedő döntőbe jutott csapatainak listáját, valamint a második forduló feladatlapját a verseny aloldalán tekinthetitek meg.

A döntő időpontja: 2016. december 8. (csütörtök), 13.00 óra

Mecénás elismerések 2016.

Kedves Tanulóink! Tisztelt Szülők!

Örömmel értesültünk arról, hogy Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Humán Bizottsága több tanulónkat és felkészítő tanáraikat tartotta érdemesnek arra, hogy elnyerjék a 2016. évi Mecénás Tehetséggondozó Támogatást.

Tanulóink:

Bocz Mária Lana (11.A), Bogdán Gabriella (2016-ban érettségizett), Deér Zsófia (11.C), Domján Dániel (12.A), Elek Zita (11.A), Garai Marietta (11.C), Kecskeméti Krisztina (12.A), Lakatos Dóra (11.B), Mikó József (12.D), Mohai Anna (10.C), Peszt Ráhel (11.C), Propszt Amanda (12.C), Rappay Bence Zsolt (11.C), Renczes Vivien (10.A), Rudolf Eszter (11.C), Somogyi Éva (12.D), Studer Ágnes (12.C), Süle Gabriella (11.A), Szántó Mónika (12.A), Szemerei Levente (10.A), Szép Evelin (10.C), Szodorai Csenge Réka (12.B), Theil Gábor (2016-ban érettségizett), Varga Botond Zoltán (12.A), Varga Péter (12.C), Véghelyi Sára Julianna (12.B), Vida Dániel (2016-ban érettségizett), Weinhardt Dávid (2016-ban érettségizett) és Zilai Janina (2016-ban érettségizett).

Végzősök - továbbtanulási hírek

Kedves Végzősök!

 
Biztosan gondolkodtatok azon, hogyan változik az életetek a ballagás és az érettségi után. Mi, reméljük, az itt átadott tudással segítettük megtalálni az utatok.
Ez a hír is értetek készült. Itt értesítünk benneteket az egyetemek és főiskolák által meghirdetett szakokról, nyílt napokról. Olvassátok a híreket, nézzétek az egyetemek/főiskolák oldalait, keressétek fel őket a nyílt napokon! (Az információk közül a legújabbakat találjátok a hír tetején.)
A jobb oldali menüsor Továbbtanulás menüpontjában is találtok információkat.
 
2017. január 19-21. EDUCATIO nemzetközi oktatási szakkiállítása Budapesten a SYMA Csarnokban (Bp., XIV. Dózsa György út 1.)
 
2016. december 2-án (péntek) a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kar nyílt napot tart. Részletek: www.itk.ppke.hu weblapon.
 
2016. december 1-jén (csütörtökön) a Szegedi Tudományegyetem tart nyílt napot a képzési rendszerről az alábbi SZTE egyetemi kiadványból is tájékozódhattok.
 
A Pannon Egyetem az alábbi időpontokban tart nyílt napot: 2016. november 30. (szerda) 10:00 Veszprém, 2016. december 1. (csütörtök) 10:00 Nagykanizsa, 2016. december 2. (péntek) Keszthely
 
2016. november 25-én, pénteken
    9:30-tól a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara tartja Nyílt napját (plakát, a PTE MIK honlapja), illetve
    a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem is nyílt napot tart. Előzetes regisztráció szükséges, különben nem lehet igazolást kérni (meghívó, regisztráció, honlap, facebook).

Írd meg a Bélában a központi írásbeli vizsgát!

Kedves Nyolcadikosok! Tisztelt Szülők!

 

Jelentkezési lap a központi írásbeli vizsgára itt tölthető le.

A jelentkezési lap leadási határideje: 2016. december 9.

A 2017/2018-as tanévre meghirdetett tagozatok

Kedves Nyolcadikosok! Tisztelt Szülők!

A 2017/2018-as tanévre vonatkozó részletes felvételi tájékoztatónkat itt tekinthetik meg. 

Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Program - felvételi időszak

Kedves Tanulóink! Tisztelt Szülők!

A Mathias Corvinus Collegium az idei is várja 9-13. évfolyamos tanulók jelentkezését magas színvonalú, ingyenes tehetséggondozó képzésein. Részletek: felhívás, programbemutatás és plakát, illetve https://www.facebook.com/events/199042213877803/

Informatika verseny

2016. november 17-én kerül sor a Nemes Tihamér Informatika Verseny iskolai fordulójára. A verseny 14-00-kor kezdődik a B/7-es teremben.

Kérjük a versenyzőket, a verseny kezdése előtt 10 perccel jelenjenek meg a helyszínen.

Kiemelkedő országos eredményeinkkel lettünk Európai Tehetségpont, Akkreditált Kiváló Tehetségpont

Kiemelkedő országos eredményeinkkel lettünk Európai Tehetségpont, Akkreditált Kiváló Tehetségpont.

Intézményünkben a tudatos tehetséggondozás változatos formákban, módszerekkel, és több tehetségterületen is megvalósul. Munkánk a szakkörökben, tehetségműhelyekben, tehetséggondozó foglalkozásokon, tehetségnapokon, versenyfelkészítésekben, sportolóink edzésein mutatkozik meg.

Az elmúlt 5 évben elért országos és nemzetközi versenyeredményeinket összegző dokumentumunkat itt érhetik el.

Kiemelkedően tehetséges fiataloknak szóló ösztöndíjat nyert Rappay Bence

Rappay Bence, gimnáziumunk 11.C osztályos tanulója sikeres pályázatának köszönhetően a Nemzeti Tehetség Programban  Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjban részesült.

OKTV angol nyelvből

 2016. november 14-én, héfőn lesz az Angol nyelv OKTV iskolai fordulója 14.00-17.00 között az A/24-es teremben.

Kérjük, a verseny kezdete előtt 10 perccel jelenjenek meg a versenyzők a terem előtt.

Sikeres versenyzést kívánunk!

Együttműködés a Pécsi Tudományegyetemmel

Intézményünk elnyerte a PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM PARTNERINTÉZMÉNYE címet.

A sikeres pályázat eredményeképpen a gimnázium pedagógusjelöltek fogadásában, szakmai fejlődésük támogatásában és az egyetemi hallgatók felkészítésében vesz részt.

Az idei pályázatban 23 intézmény nyerte el az országban ezt a címet.(Tolna megyei iskolák közül egyedüliként)

Örülünk a sikernek.

 

Regionális matematikaverseny

A Regionális Matematikaverseny iskolai fordulóját a 2016. november 8-án tartjuk az A/41-es teremben.

Kérjük a verseyzőket, a verseny előtt 10 perccel jelenjenek meg a terem előtt.

Eredményes versenyzést kívánunk!

Földrajz OKTV

2016. november 8-án, kedden lesz a Földrajz OKTV iskolai fordulóját 14.00-18.00 között az A/24-es teremben.

Kérjük, a verseny kezdete előtt 10 perccel jelenjenek meg a versenyzők a terem előtt.

Jelentkezz TDK-ra

Az idei évben is megrendezzük a Tudományos Diákköri Konferenciát. Várjuk diákjaink jelentkezését kutatómunka végzésére, színvonalas prezentáció és előadás készítésére.

A TDK időpontja: 2017. április 26. A versenyre 2016. február 3-ig lehet jelentkezni.

A verseny kiírását itt olvashatjátok.

Egy meséért egy hét a tengerparton vagy egy laptop - meseíró pályázat

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulóink!

Újbuda Önkormányzata és a Fiatal Családosok Klubja "Mesés egészség" címmel meseíró pályázatot hirdet gyermek és felnőtt kategóriákban.

Részletek a felhívásra kattintva.

 

Megyei Környezetvédelmi Vetélkedő 2016

Gimnáziumunk hagyományaihoz híven, az idei tanévben is megrendezi a Béla-napokon a természet- és környezetvédelmi vetélkedőjét Tolna megye általános- és középiskolásai számára.

A vetélkedővel kapcsolatos bővebb információ honlapunk Környezetvédelmi vetélkedő oldalán található.

Vármegyeházi esték programsorozat - A száműzött hercegből lett király

Tisztelt Szülők! Kedves Tanítványaink! Kedves Érdeklődő!

2016. október 26-án 17 órától a Vármegyeházi esték programsorozat keretében dr. Zsoldos Attila akadémikus tart előadást "A száműzött hercegből lett király" I. Béla és kora címen. A belépés ingyenes.

A meghívót itt tekinthetik meg.

Hallgassuk meg együtt a városalapító királyunkról szóló előadást.

Közösségi szolgálat teljesítése a Szekszárdi Katasztrófavédelemnél!

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők!

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltségén az I. Béla tanulói közösségi szolgálatot teljesíthetnek.

Októberben az alábbi időpontokban várják a tanulókat:

október 25. 14:30-tól

október 26. 14:30-tól

október 27. 14:30-tól

Helyszín: Szekszárd, Mikes u. 16-22.

A közösségi szolgálati naplód magaddal kell vinned!

 

Álláshirdetés - laboráns

Gimnáziumunk laboráns állást hirdet. A pályázat kiírása a www.kozigallas.hu oldalon is olvasható 2016. október 1-jétől, mely elérhető az alábbi linken: